Knieoperatie

Knieoperatie

Als u een versleten knie of letsel aan uw knie heeft, zoals een gescheurde kruisband of meniscus, en heeft u al fysiotherapie gehad, dan is een knieoperatie vaak de enige oplossing. Afhankelijk van uw klachten kiezen wij de geschikte operatie.

Verschillende knieoperaties

Knieoperatie in dagbehandeling

U kunt bij ons terecht voor een knieoperatie in dagbehandeling. Wij bieden alle zorg onder één dak waardoor wij u efficiënt en optimaal kunnen helpen. Hierdoor kunt u op de dag van de operatie alweer naar huis. Mocht het gewenst of nodig zijn, dan kunt u natuurlijk na de operatie ook een nacht in de kliniek blijven.

Voor meer informatie over een knieoperatie in dagbehandeling kunt u contact met ons opnemen via 088 891 0010 of via info@orthoparc.nl.

 

 • Een knieoperatie wordt volledig vergoed
 • Een knieprothese gaat 15 tot 20 jaar mee
 • Zonder pijn bewegen met een kunstknie

Het kniegewricht

kniegewricht

 • Alle specialisten onder één dak: chirurg, anesthesist, fysiotherapeut
 • Korte wachtlijst: binnen 4 weken een knieoperatie met een gepersonaliseerde 3D geprinte mal
 • Onze orthopeden zijn gespecialiseerd in knieoperaties
 • Minder pijn door speciaal pijn protocol
 • Door patiënten beoordeeld met een 9,5

Jaren geleden was een (privé) kliniek alleen voorbehouden aan mensen met een zeer goed gevulde portemonnee. Gelukkig ligt die tijd al ver achter ons en worden alle ingrepen volledig vergoed. Dit stelt ons in staat om iedereen te helpen. Orthoparc heet u van harte welkom!

Voor meer informatie over een knieoperatie in dagbehandeling kunt u contact met ons opnemen. Wilt u meer weten over de knieprothese, dan kunt u ook kijken op onze knieprothese pagina.

Orthoparc Bosch en Duin

Biltseweg 14
3735 ME Bosch en Duin
088 891 0010
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving

Orthoparc Rozendaal

Rosendaalselaan 30
6891DG Rozendaal
088 891 0010
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving

Orthoparc Haarlem

Van Eedenstraat 14
2012 EM Haarlem
088 891 0010
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving

Orthoparc Lelystad

Reaalhof 1a
8232 VS Lelystad
088 891 0010
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving

Vestigingen Orthoparc

Uw orthopeden

Orthopedisch chirurg drs. Saskia Boekhorst is gespecialiseerd in totale knieprothesiologie.

 

Meer over Saskia Boekhorst

Orthopedisch chirurg dr. Maria Nijland is gespecialiseerd in de knie.

Meer over Maria Nijland

Voorbereiding op de knieoperatie

Voordat u een knieoperatie ondergaat, is het belangrijk dat u zich goed voorbereidt. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van wat u tijdens en na de operatie kunt verwachten. De volgende zaken moeten van tevoren geregeld zijn:

Beoordeling van uw conditie

Om vast te stellen of uw lichamelijk conditie goed genoeg is om een knieoperatie te ondergaan, doen wij een aantal medische onderzoeken.

 • Bloedonderzoek
 • Afspraak met de anesthesioloog
 • Een hartfilmpje (ECG)
 • Recente medicatielijst

Lees meer over de voorbereiding op uw knieoperatie.

Voorbereiding knieoperatie

Er zijn een aantal zaken waar u aan moet denken voordat u de knieoperatie ondergaat.

 • Na de operatie loopt u een aantal weken op krukken. Het is verstandig om hier voor de operatie alvast mee te oefenen.
 • Plan alvast een aantal afspraken in bij de fysiotherapeut. Zo kunt u meteen na de operatie aan de slag met de revalidatie.
 • Het is verstandig om een hometrainer te gebruiken na de operatie. Deze kunt u aanschaffen bij de zorg-thuiswinkel.
 • Het is prettig als er de eerste nacht na de operatie iemand bij u thuis is die u kan ondersteunen.

Meenemen naar de kliniek

Op de dag van de operatie is het belangrijk dat u een aantal zaken meeneemt naar de kliniek, zoals uw legitimatiebewijs en verzekeringspapieren, maar ook uw toiletartikelen en medicatie. Bekijk de volledige lijst.

Niet eten en drinken

U mag op de dag van de operatie niks eten en drinken. Wanneer u niet nuchter bent, kunnen wij de operatie niet uitvoeren.

Neem voor meer informatie over de voorbereiding op uw knieoperatie contact met ons op via 088 891 0010 of via info@orthoparc.nl.

Gezonde knie vs. knie met ernstige slijtage aan de binnenkant

knie gezond en ongezond

MIS-techniek

Tijdens de operatie, die ongeveer een uur duurt, wordt uw versleten knie vervangen door een nieuw gewricht. Bij Orthoparc maken wij hiervoor gebruik van de MIS-techniek (minimaal invasieve chirurgie). Het idee achter deze techniek is dat het chirurgische trauma voor de patiënt zo veel mogelijk wordt beperkt. Het is een weefselbesparende manier van opereren en houdt in dat de pezen en spieren rondom uw knie in tact blijven. Hierdoor is de hersteltijd vele malen korter dan bij de reguliere manier van opereren.

Hoe gaat de knieoperatie?

Voor de operatie krijgt u eerst een kortwerkende verdoving toegediend via een ruggenprik. Door deze verdoving bent u na de operatie weer snel in staat om te lopen. Ook wordt er een verdovende vloeistof in de knie gespoten, zodat u daar minder pijn voelt. Vervolgens beginnen we met de operatie. Allereerst verwijderen we het kapotte kraakbeen aan beide kanten van het kniegewricht. Hiervoor gebruiken we speciale mallen die de nieuwe vorm van het bot maken. Daarna brengen we de onderdelen van de nieuwe knie aan op het bot met behulp van botcement. Door een kunststof meniscus passen het onderbeen en het bovenbeen precies op elkaar. Lees meer over het verloop van de knieoperatie en het herstel.

Het ZKN-keurmerk

Orthoparc draagt het ZKN-keurmerk. Dit keurmerk wordt afgegeven door de Brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland, die de kwaliteit van zelfstandige klinieken in Nederland waarborgt.  Klinieken die dit keurmerk dragen bieden de beste medische zorg én nazorg.

Contact

Voor meer informatie over de knieoperatie in dagbehandeling van Orthoparc kunt u contact met ons opnemen. Dit doet u door te bellen naar 088 891 0010 of door een mail te sturen naar info@orthoparc.nl.

Vraag meer informatie aan

Voordat u zich aan de knie laat opereren, moet u goed weten waarom een operatie nodig is, wat de operatie inhoudt en hoe het herstel na de operatie zal verlopen.

Contact