Drs. Maria Nijland

Drs. Maria Nijland – Haan is orthopedisch chirurg sinds 2008.  Zij volgde haar opleiding in Delft, Leiden en Groningen. Na een korte periode gewerkt te hebben in het Universitair Medisch Centrum Groningen, begon zij in 2009 in het MC Zuiderzee in Lelystad.  Sinds 2019 is zij verbonden aan Orthoparc, kliniek voor innovatieve orthopedie.

“Een mooie kans om mijn vergaarde kennis en expertise op het gebied van het plaatsen van protheses in te kunnen zetten in het optimaliseren van het proces van herstel na een operatie.”

Het plaatsen van een gewrichtsprothese is een dankbare ingreep. Patiënten hebben – over het algemeen – langdurige, progressieve pijnklachten gehad die hun kwaliteit van leven in groeiende mate hebben beïnvloed. “Als je als dokter door het plaatsen van een gewrichtsprothese hen deze kwaliteit van leven weer terug kunt geven, geeft dat enorm voldoening.”

Vanaf 2010 heeft zij ervaring in het plaatsen van knieprothesen middels zogenaamd patiënt specifiek instrumentarium.  Door het maken van een plaatsingsmal met behulp van een MRI en een computermodel is het plaatsen van een knieprothese sneller en nauwkeuriger. “Het beter en sneller laten herstellen van patiënten na het plaatsen van een totale knieprothese is leuk. Door steeds kleine of grotere verbeteringen in te voeren, lukt het nu om patiënten veilig op de dag van de operatie naar huis te laten gaan. Ik ben ervan overtuigd dat patiënten toch het liefste thuis zijn en daar ook het beste herstellen.”

BIG nr. 89051779701

Contact