Nieuwe heup

Met een nieuwe heup beweegt u weer pijnvrij en soepel en wandelt u weer als vanouds door de straten. Bij de orthopedische klinieken van Orthoparc plaatsen we in één dag een nieuwe heup. Zo helpen we u snel van de dagelijkse pijn af.

 • Een nieuwe heup in één dag
 • Rapid Recovery: snel weer op de been
 • Geen wachtlijst: binnen twee weken een afspraak
 • Specialist in heupoperaties

Lees meer informatie over het plaatsen van een nieuwe heup of neem direct contact op om een afspraak te maken. Dit kan door te bellen naar 088 891 0010 of door een e-mail te sturen naar info@orthoparc.nl.

“De laatste tijd was een loopje naar de supermarkt al een opgave. Met mijn nieuwe heup wandel ik weer met plezier en zonder pijn. Bedankt voor de goede hulp en zorgen!”

Nieuwe heup: de oorzaak

U belast uw heup dagelijks. Een gezond heupgewicht is daarvoor gemaakt. Het zachte kraakbeen in de heup zorgt ervoor dat u soepel en pijnloos kunt bewegen. Naarmate u ouder wordt, slijt het kraakbeen. Hierdoor schuren de ruwe botuiteinden in het heupgewricht steeds meer langs elkaar, wat pijn en stijfheid veroorzaakt.

Wanneer een nieuwe heup?

Als de pijn zo erg wordt dat deze uw dagelijks leven beperkt of zelfs onmogelijk maakt, is het verstandig om een nieuwe heup te laten plaatsen. Naast een versleten heupgewricht kan een nieuwe heup ook nodig zijn als er sprake is van een (aangeboren) ziekte of botbreuk. De orthopeed kijkt samen met u naar uw klachten en bepaalt of een nieuwe heup voor u de juiste keuze is.

Neem contact op als u de volgende symptomen heeft:

 • Liespijn
 • Pijn bij het opstaan uit een stoel
 • Kraken van het heupgewricht
 • Bewegingsbeperking of stijfheid
 • Beenverkorting
 • Minder spierkracht in het bovenbeen
 • Pijn en vermoeidheid na een stuk lopen

Kosten nieuwe heup

De kosten van een heupprothese worden vergoed door de zorgverzekeraar. Wel betaalt u uw verplichte eigen risico en eventueel verhoogd vrijwillig eigen risico. Voorafgaand aan de ingreep krijgt u bij Orthoparc alle benodigde informatie over de kosten en vergoeding.

De operatie

De orthopeden van Orthoparc zijn specialist in het plaatsen van een heupprothese volgens de ASI-techniek (Anterior Supine Intermuscular). Deze methode wordt ook wel de voorste benadering genoemd en zorgt voor minder schade aan de spieren, minder pijn na de ingreep en een kleinere kans op het uit de kom schieten van de nieuwe heup. De heupoperatie duurt gemiddeld 1 uur. In de meeste gevallen mag u dezelfde dag alweer naar huis om daar te herstellen.

Rapid Recovery

Om u na de operatie weer zo snel mogelijk op de been te krijgen, werkt Orthoparc volgens de Rapid Recovery-methode. Door u de juiste pijnstilling te geven, bevorderen we het herstel. Ook gaat u direct na de ingreep aan de slag met de fysiotherapeut, die u gedurende het herstelproces persoonlijk begeleidt.

Vraag meer informatie aan

Voordat u zich aan de heup laat opereren, moet u goed weten waarom een operatie nodig is, wat de operatie inhoudt en hoe het herstel na de operatie zal verlopen.

Orthoparc Bosch en Duin

Biltseweg 14
3735 ME Bosch en Duin
088 891 0010
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving

Orthoparc Rozendaal

Rosendaalselaan 30
6891DG Rozendaal
088 891 0010
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving

Orthoparc Haarlem

Van Eedenstraat 14
2012 EM Haarlem
088 891 0010
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving

Orthoparc Lelystad

Reaalhof 1a
8232 VS Lelystad
088 891 0010
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving

Vestigingen Orthoparc
Contact