Drs. Saskia Boekhorst

Drs. Saskia Boekhorst

Orthopedisch chirurg drs. S.J.J. (Saskia) Boekhorst is gespecialiseerd in totale knieprothesiologie (Signature/Vanguard). Per 1 juni 2017 is zij verbonden aan Orthoparc, kliniek voor innovatieve orthopedie.
Saskia Boekhorst: “Ik ben mijn medische carrière begonnen als tropen- en spoedeisendehulparts. Het avontuur en de acute interventie spraken mij in deze tijd enorm aan, maar ik merkte dat ik kwaliteit van leven steeds belangrijker begon te vinden. Dankzij dit inzicht ben ik in 2005 begonnen aan de opleiding tot orthopedisch chirurg, welke ik in 2012 succesvol heb afgerond.”

Kwaliteit van leven
“Het geeft mij een enorme voldoening om mensen hun kwaliteit van leven te kunnen teruggeven. Eenvoudige gewrichtsklachten kunnen een enorme impact op het persoonlijke leven van mensen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het knuffelen van je (klein) kinderen, sporten, mobiel zijn en gewoon een wandeling kunnen maken. Hoe fijn is het als je daarvan kunt blijven genieten? Ik draag graag bij aan het wegnemen van gewrichtspijn en -klachten. Het bewegingsapparaat en onze mobiliteit zijn boeiende systemen in het menselijk lichaam. Het feit dat we in onze westerse medische wereld een gewricht volledig kunnen vervangen, fascineert me enorm en geeft me veel voldoening.”

Perfect op maat gemaakte plaatsingsmal
“Met name het werken volgens de nieuwste (MRI- en computergestuurde) ontwikkelingen op orthopedisch-chirurgisch gebied houdt me oprecht enthousiast en gedreven. Zo is de plaatsingsmal waarmee de hoogwaardige prothese wordt geplaatst, perfect op maat van de patiënt. Daarnaast biedt Orthoparc mij als chirurg de best denkbare omstandigheden om patienten hun kwaliteit van leven terug te geven.”

 

BIG nr. 09050252901