Drs. Paul Koning

Drs. Paul Koning heeft de opleiding tot orthopedisch chirurg gevolgd in de regio Arnhem en Nijmegen. Tijdens en na afronding van de opleiding in 2014 heeft hij zich toegelegd op gewrichtsvervangingen van de heup en knie. Vervolgens heeft hij gewerkt in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en het Canisius Wilhemina Ziekenhuis in Nijmegen als chef de Clinique. Vanwege zijn interesse in heupchirurgie is hij afgereisd naar Toronto, Ottawa en Berlijn om meer te leren over de voorste benadering en complexe heupchirurgie.

Orthopedie heeft al lang zijn interesse vanwege de mooie combinatie van adviserend en praktisch werk. “Al vroeg in mijn opleiding tot orthopedisch chirurg merkte ik dat de bestede tijd hét verschil maakte. Wanneer er meer tijd is voor een patiënt wordt deze vaak beter geïnformeerd en soms kom je er dan samen achter dat een operatie misschien niet het beste is. Deze manier van “shared decision making” geeft mij veel bevrediging. Ik ben dan ook erg blij dat we voor patiënten bij Orthoparc langer de tijd kunnen nemen om alles door te spreken.”

Innovatie

Wat mij erg aanspreekt aan Orthoparc is dat het een kleinschalige kliniek is voor innovatieve orthopedie. Die innovatie zit hem niet alleen in de techniek, de ingrepen in dagbehandeling en de anesthesie “op maat”, maar ook in iets veel simpelers. De “innovatie” zit namelijk ook in de aandacht voor- en service naar de patiënt en in de aandacht voor het werkplezier van het personeel. Patiënten zullen zien dat hier met enorm veel plezier gewerkt wordt!