Dr. Stephan Vehmeijer

Orthopeed-Stephan-Vehmeijer-big

Dr. Stephan Vehmeijer is orthopedisch chirurg sinds 2004. Hij heeft zijn opleiding voornamelijk gevolgd in het Leids Universitair Medisch Centrum. In 2002 is hij gepromoveerd aan de Universiteit Leiden. Sinds 2005 is hij verbonden aan de vakgroep orthopedie en traumatologie in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en Voorburg. Daarnaast is hij sinds 2016 verbonden aan Orthoparc, kliniek voor innovatieve orthopedie.

Specialisatie in heupchirurgie
Zijn belangrijkste specialisatie is heupchirurgie. Sinds 2006 plaatst dr. Vehmeijer als één van de eerste orthopeden in Nederland de totale heupprothese via de voorste benadering en in 2009 is hij in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft gestart met een programma waarbij patiënten versneld herstellen na een heupoperatie. Sinds 1 april 2014 kunnen patiënten, door de combinatie van de voorste benadering en het versnelde herstelprogramma, zelfs op de dag van de operatie naar huis. Innovatieve orthopedie is hem op het lijf geschreven. Stephan Vehmeijer doet veel onderzoek, onder andere in samenwerking met de faculteit Design Engineering van de Technische Universiteit in Delft. Daarnaast geeft hij veel cursussen en spreekt hij regelmatig op internationale congressen. Vanuit de hele wereld komen orthopeden bij hem op bezoek om de voorste benadering te leren.

Stephan Vehmeijer over innovatie behandelingen
“Het beter en sneller herstellen van patiënten na het plaatsen van een totale heupprothese is mijn belangrijkste doel. Door steeds weer innovatieve stappen aan de behandeling toe te voegen lukt het mij nu om patiënten veilig op de dag van de operatie naar huis te laten gaan. Ik ben ervan overtuigd dat patiënten toch het liefste thuis zijn en daar ook het beste herstellen. Samen met het specialistische team van Orthoparc kan ik mijn patiënten zorg van het hoogste niveau bieden.’’

BIG nr. 19045274001

Contact