Voorbereiding

Een goede voorbereiding op de operatie zorgt ervoor dat u sneller herstelt na de operatie en vermindert de kans dat er dingen misgaan (complicaties). Het is van belang dat uw algehele conditie beoordeeld wordt voordat u geopereerd wordt.

Uw conditie bepalen we aan de hand van:

1
Een bloedonderzoek
3
Een hartfilmpje (ECG)
2
Een afspraak met de anesthesioloog of anesthesie verpleegkundige
4
Recente medicijnlijst

Voorbereidingen thuis

Na de operatie loopt u een aantal weken met twee krukken.  U mag de knie helemaal belasten, maar voor een mooi looppatroon, het wennen aan de nieuwe goede stand van de knie en de pijn die u in het begin nog zult ervaren, is het beter om even met twee krukken te lopen. Dit kunt u thuis al gaan oefenen voordat u geopereerd bent, eventueel een keertje met uw fysiotherapeut. Verder zijn er eigenlijk geen aanpassingen thuis nodig. U kunt bij thuiskomst trappen lopen en het is prettig als er de eerste nacht iemand bij u thuis is.

Het is handig wanneer u de afspraken bij de fysiotherapeut al heeft ingepland na de operatie. Op deze manier kunt u in de eerste meest belangrijke weken na de operatie het beste begeleid worden.

Een hometrainer voor thuis is erg wenselijk tijdens de revalidatiefase. Deze kunt u bij de zorg-thuiswinkel aanvragen. Het dagelijks “bungelen” en rondjes draaien met het onderbeen kan al na een aantal dagen na de operatie starten en zorgt voor een soepele knie die door deze beweging dunner wordt. Er zijn eigenlijk geen gevaarlijke of verboden bewegingen, dus alle dagelijkse dingen kunt u doen. Het spreekt vanzelf dat het prettig is om van te voren na te denken over hoe u dit  in uw specifieke situatie het beste kunt regelen.

Vraag meer informatie aan

Voordat u zich aan de knie laat opereren, moet u goed weten waarom een operatie nodig is, wat de operatie inhoudt en hoe het herstel na de operatie zal verlopen.

Contact